Het verhaal van Henk Binnekamp

Backoffice medewerker Henk Binnekamp werkt nu bijna een jaar voor de Axxent Groep. Hoog tijd om hem een warm applaus te geven en hem eens in schijnwerpers te zetten tijdens een kort interview.

Henk, hoe kwam je met Axxent in contact?

“Net universitair afgestuurd in het vak geschiedenis besloot ik dat het een goed idee was om een baan te gaan zoeken. Mijn vak is breed en eigenlijk niet zo makkelijk om te zetten in een baan. In mijn zoektocht heb ik daarom gekeken naar iets in de buurt van mijn woonplaats Elburg. Daarnaast keek ik vooral naar de werksfeer. Een gemoedelijk sfeer is belangrijk voor mij. Mijn eerste sollicitatiegesprek met Nick Dobbenberg was direct een goede ervaring. En zie hier het resultaat, ik zit hier nu al bijna een jaar!

Backoffice medewerker, wat betekent dat bij Axxent?

“Uren verwerken, contracten maken. Ik ben een soort spin in het web. Aan het begin was dit echt wennen omdat ik zowel de uitzendbranche als de collega’s nog niet écht kende. Ik heb vanuit mijn rol met meerdere mensen contact nodig om het werk af te ronden - en een goede concentratie. Na het werk geniet ik ervan om tijdens het ritje naar huis muziek op te zetten en eens lekker hard mee te blèren. Zo schaal ik de dag af en heb ik weer energie voor de avond. ”

Ben je een Happy Worker bij Axxent?

“Hoewel backoffice medewerker niet echt een logische keus is na een afgeronde studie geschiedenis heb ik het hier wel goed naar mijn zin. Ik ervaar een leuke samenwerking met collega’s. Met bijna iedereen heb ik wel een eigen vorm van humor gevonden. Het is ongedwongen, en vaak ook gezellig. De onderlinge humor met de collega’s van de afdeling is er een met een puur randje. We kunnen hard werken en tegelijk echt plezier hebben. Toen ik net gestart was bij Axxent kreeg ik direct de mogelijkheid een Artra cursus te volgen. Deze biedt kennis over de wet- en regelgeving met personeel in de flexbranche. Ik slaagde in een keer en het geeft me houvast in het werk dat ik doe. ”

Vier dagen aan de slag voor Axxent

Maandag tot en met donderdag zijn mijn werkdagen gevuld met werkzaamheden voor Axxent. In mijn vrije tijd probeer ik het rustig te houden voor mezelf, hoewel ik alsnog genoeg te doen heb. Niet omdat het moet, gewoon omdat het kan. Ik help een keer in de week als vrijwilliger bij een zorgcentrum. Verder onderzoek ik graag architectuur en schrijf ik af en toe een artikel voor een lokale krant. Wat mensen vaak niet van mij verwachten is mijn voorliefde voor achtbanen. Al van jongs af aan droom ik ervan om naar Amerika te gaan en daar spectaculaire achtbanen te bezoeken. Dit jaar komt deze droom uit!”

Lees ook

Axxent sponsort Jeugd G-team IJsselmeervogels
Axxent sponsort Jeugd G-team IJsselmeervogels

De talenten van het Jeugd G-team zijn blij met hun stoere trainingspakken. Onlangs werden we sponsor van dit team van de IJsselmeervogels. 

Een eerbetoon aan onze Praktische Helden!
Een eerbetoon aan onze Praktische Helden!

Laten we eens stilstaan bij de, wat ons betreft nog vaak ongeziene, Praktische Helden. Nee, we hebben het niet over Superman. Deze helden dragen geen emblemen, maar hun bijdrage aan onze samenleving is ongekend. We hebben het over de Praktische LBO- en MBO-ers. De stille krachten die de ruggengraat vormen van onze maatschappij.

Het verhaal van…Christel van der Stouw
Het verhaal van…Christel van der Stouw

In de serie ‘het verhaal van…’ delen we het verhaal van een Happy Worker uit de Axxent Groep. Het zijn de verhalen van onze mensen die ons inspireren om iedere dag weer de juiste match te vinden tussen persoon en werk. In deze blog delen we het verhaal van stafmedewerker Christel, marketeer van de Axxent Groep.