Google for jobs is nu ook beschikbaar in Nederland! Axxent heeft hier begin van het jaar rekening mee gehouden bij het bouwen van onze nieuwe website. Door de website optimaal in te richten voor Google for Jobs kan Axxent gebruik maken van deze nieuwe functie binnen de uitzendbranche. Wat betekent dit voor Axxent? Lees snel verder!

Wat is Google for Jobs?

Op dit moment is het zo dat jobboards, uitzendbureaus en bedrijven door middel van SEO en SEA strijden om de hoogste plaatsen in de zoekresultaten. Met de komst van Google for Jobs ontstaan er nieuwe kansen voor bedrijven waarvan de SEO of SEA minder sterk is ingericht. Google zet namelijk microdata in om vacatures van allerlei bronnen op één plaats te zetten: Google for Jobs komt namelijk bovenaan de zoekresultaten te staan! Zoek je dus bijvoorbeeld op “timmerman vacature” dan krijg je meteen resultaten vanuit Google for Jobs te zien. Volgens Careerbuilder begint 73% van de baanzoekenden met hun zoektocht op Google. Het is dan ook van grote waarde als je vacature op Google for Jobs goed zichtbaar is.

Doel van Google for jobs

Met Google for Jobs wil Google werkzoekenden en werkgevers sneller en eenvoudiger bij elkaar brengen met relevantere zoekresultaten. Zo worden banen getoond die aansluiten bij de wensen van de zoeker. Eerder vertoond zoekgedrag, locatie en demografische kenmerken worden meegenomen bij de bepaling van vacatures. Ook kan de zoeker zelf filteren op talloze zaken zoals type contract en branche.

Voordelen voor de opdrachtgevers

Opdrachtgevers halen hier ook veel voordeel uit, omdat er nu door middel van Google for Jobs sneller een match gevonden wordt. En dat is natuurlijk voor beide kanten een groot voordeel!

Nog geen slides

Lees ook

Axxent zet geslaagden in het zonnetje 😎
Axxent zet geslaagden in het zonnetje 😎

Een luid applaus voor alle middelbare scholieren die dit jaar eindexamen deden.

Het is écht geen eitje om je examens voor te bereiden in een jaar vol coronamaatregelen… Axxent ging op pad om geslaagden in de regio te spotten en te verrassen.

Haal het maximale uit de zomer: ga lekker sporten!
Haal het maximale uit de zomer: ga lekker sporten!

Bewegen is gezond en het maakt geluksstofjes aan. Zo ben je ook een Happy Worker in de zomer! En er zijn meer redenen om lekker te sporten. Ontdek het in deze korte blog.

BertJan en Bart 10 jaar in dienst!
BertJan en Bart 10 jaar in dienst!

BertJan Bos en Bart van der Steege zijn op 1 november 2020 10 jaar in dienst bij Axxent!