Recruiten 

Hoofdzakelijk vindt recruitment online plaats. Op tal van verschillende jobboards en socialmedia platformen in heel Europa worden de vacatures van Dutch Days gepubliceerd. Wanneer jij hier op reageert begint de recruiter te screenen. Heb je de juiste skills? sluit jouw mentaliteit aan bij wat wij belangrijk vinden? Wat vonden jouw vorige werkgevers van je prestaties? Dit gaat vaak per email - app - of telefonisch. Als dit allemaal ‘’matcht’’, gaan we verder en skypen we vaak nog even of we spreken fysiek af. Uiteraard spreek ik jouw taal. We finetunen zaken zoals het salaris, de uren inzet, overige arbeidsvoorwaarden en heel belangrijk wat jij van ons mag verwachten. Als dit allemaal helder is gaan we pas verder met elkaar.

Matchen

Er zijn opdrachtgevers die het op prijs stellen wanneer er eerst even een gesprek gepland wordt. Als dit lastig is doordat jij op dat moment nog in het buitenland verblijft plannen we een gezamenlijk skypegesprek in. Pas wanneer de opdrachtgever net zo enthousiast is over jou als onze recruiter, hebben we een match.

Begeleiden en plannen 

Wanneer er een match is, gaan we alles direct regelen voor je, zodat jij ook daadwerkelijk aan de slag kan. De jobcoaches zorgen voor een arbeidsovereenkomst, regelt jouw vervoer en begeleidt je naar een Dutch Days woning. Op de eerste werkdag begeleiden we je altijd van A tot Z, dit betekent dat de jobcoach meegaat naar de opdrachtgever en jou wegwijs maakt ‘’op de vloer’’.

Hoe werkt het kloksysteem, wat zijn de hygiëne en veiligheidsprotocollen, wanneer is er pauze en waar pak je je koffie en wie zijn de contactpersonen. Cruciale vragen op zo’n eerste werkdag natuurlijk, relax.... wij doen dit heel vaak en helpen je altijd. Heb je aan het eind van de dag nog vragen dan kun je die altijd direct stellen, ik neem altijd contact met je op hoe jouw eerste werkdag is verlopen!

Uitbetalen 

We betalen uiteraard snel en op tijd. Iedere woensdag na afloop van de week dat jij voor ons hebt gewerkt, ontvang je jouw salarisspecificatie en het salaris voor 15.00 uur. 

Wij zien uit naar je komst, maar heb je op voorhand al wat vragen? App me dan even!

Ben je nu al enthousiast? Solliciteer dan maar gelijk.

Lees ook

Blijven proberen en zoeken tot je écht werkgeluk vindt
Blijven proberen en zoeken tot je écht werkgeluk vindt

Blij zijn op en met je werk is niet altijd vanzelfsprekend. In dit interview vertelt Axxent uitzendkracht Menno Kuiper over zijn zoektocht naar werkgeluk. Om je te inspireren dat het wél kan en met 3 handige tips uit ervaring.

Dit is waarom je kiest voor een uitzendbureau met een SNA-keurmerk
Dit is waarom je kiest voor een uitzendbureau met een SNA-keurmerk

Vanwege de inleners- en keten aansprakelijkheid is het voor bedrijven verstandig te kiezen voor een uitzendbureau dat gecertificeerd is volgens de nationale NEN 4400 norm.

Goed nieuws: DutchDays heeft deze norm opnieuw behaald door een positieve toetsing van Stichting Normering Arbeid

Vraag de XX-factsheet (WAB) nu aan
Vraag de XX-factsheet (WAB) nu aan

Vraag de factsheets WAB van Axxent aan zodat u op de hoogte bent welke gevolgen deze nieuwe wet voor uw organisatie heeft! Axxent heeft voor haar relaties maar ook voor inleners die nog geen klant zijn een factsheet geschreven. Onderstaand alvast een korte samenvatting, uiteraard gaan we in de factsheet veel verder in op de onderdelen van de wet. 

Kort samengevat; een eenvoudige uitleg van de nieuwe wetgeving - de gevolgen - eventuele kansen – en  die deze wet met zich meebrengen in hap klare brok!