Jouw persoonlijke rol in jouw werkgeluk is essentieel. Ontdek vijf manieren waarop je zelf kunt bijdragen aan het genieten van je werk.


Stel doelen en blijf gemotiveerd

Streef naar doelen die voor jou persoonlijk zinvol zijn binnen je werk. Dit kunnen doelen zijn op korte en lange termijn. Het nastreven van doelen die je uitdagen en motiveren, kan een gevoel van voldoening en prestatie opleveren.

Neem verantwoordelijkheid voor je eigen welzijn

Luister naar je eigen behoeften en grenzen en neem actie om voor jezelf te zorgen. Dit kan betekenen dat je de beschikbare pauzes ook daadwerkelijk neemt, jezelf uitdaagt om te groeien of hulp zoekt als dat nodig is. Door zelfzorg en zelfbewustzijn kun je je veerkracht vergroten en beter omgaan met uitdagingen.

Werk aan positieve relaties

Investeer in het opbouwen van positief contact met je collega's en leidinggevenden. Een ondersteunend en vriendelijk netwerk op het werk kan je gevoel van verbondenheid en betrokkenheid vergroten. Bovendien kan het samenwerken met anderen aan gedeelde doelen en projecten plezier en voldoening brengen. Laat je telefoon in de pauze dus wat langer in je broekzak en investeer in leuke gesprekken.

Wees proactief in het oplossen van problemen

Wacht niet passief af tot problemen opgelost worden, maar neem zelf het initiatief om oplossingen te vinden. Door proactief te zijn en problemen aan te pakken, kun je gevoelens van machteloosheid verminderen en een gevoel van controle over je werk en situatie creëren.

Zoek naar kansen voor groei en ontwikkeling

Blijf nieuwsgierig en zoek naar mogelijkheden om te leren en te groeien binnen je functie. Weet je niet goed wat er mogelijk is? Vraag gerust aan ons of je leidinggevende om met je mee te denken. Het gevoel dat je groeit en je werkt aan je eigen ontwikkeling kan je werkgeluk vergroten.

Lees ook

Axxent sponsort Jeugd G-team IJsselmeervogels
Axxent sponsort Jeugd G-team IJsselmeervogels

De talenten van het Jeugd G-team zijn blij met hun stoere trainingspakken. Onlangs werden we sponsor van dit team van de IJsselmeervogels. 

Vrijwilligersdag Axxent - Stichting Present (verplaatst)
Vrijwilligersdag Axxent - Stichting Present (verplaatst)

Op donderdag 17 december steken de collega's van de Axxent Groep de handen uit de mouwen. In samenwerking met Stichting Present gaan we vrijwilligerswerk uitvoeren in de regio. Juist in deze tijd is het belangrijk om naar elkaar om te zien en zo hopen wij hier ons steentje aan bij te dragen.

Patrick Berghorst en collega's over kansen pakken en werkgeluk
Patrick Berghorst en collega's over kansen pakken en werkgeluk

Zijn cv sloot in eerste instantie niet helemaal aan bij het werk. Geen probleem want bij Axxent Groep kijken we verder dan het cv. Inmiddels is Patrick Berghorst bijna een halfjaar in dienst. Patrick en collega’s vertellen in dit blog over kansen pakken en werkgeluk.